Yiğit Oğuz Duman

Kurucu

Uzmanlık Alanları

  • Değişim yönetimi
  • İnsan kaynakları yönetimi
  • Endüstriyel ilişkiler
  • Kalite güvence uygulamaları
  • İş kanunu

Eğitim

  • MBA, İşletme
    Koç Üniversitesi
  • BS, Endüstri Mühendisliği
    Boğaziçi Üniversitesi

Yiğit Oğuz Duman, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nde MBA derecesini tamamladı.

Profesyonel kariyerine 1995 yılında dış ticaret, otomotiv, metal ve gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Kibar Holding A.Ş.’de başladı. Değişim yönetimi, insan kaynakları yönetimi, endüstriyel ilişkiler, kalite güvence uygulamaları ve iş hukuku alanlarında sorumluluklar üstlendi.

Assan Alüminyum’da İnsan Kaynakları Müdürü olarak ve Kibar Holding A.Ş.’de  İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü olarak çalıştı.

2008 yılında Turkcell Superonline’a katıldı ve İş Destek Genel Müdür Yardımcısı ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken İnsan Kaynakları, Satınalma ve İdari İşler, Müşteri Deneyimi Yönetimi konusunda sorumluluklar üstlendi.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Personel Yönetimi Derneği’nin (PERYÖN) yönetim kurullarında 2001 yılından itibare çeşitli yönetim rolleri üstlenen Yiğit, 2005 – 2010 ve  2012 – 2014 yılları arasında PERYÖN Başkanı olarak görev yaptı.

Ekim 2011’de İnsan Kaynakları Direktörü olarak TAV Havalimanları Holding’e katıldı ve Kasım 2013’te TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İş Destek Başkan Yardımcısı olarak atandı.

2014 yılında DUMAN Yönetim Danışmanlığı’nı kurdu. DUMAN’ın ana konsantrasyonu “Yetenek” ile ilgili projelerdir. İşe Alım, Seçme, Geliştirme ve Tutundurma projeleri DUMAN ekibinin üzerinde çalıştığı projelerdir.

Yiğit Oğuz Duman